Wat is 3004?

3004 is een dispuut dat wordt opgericht door de afstudeerders van de sectie Materials Technology. Waarom doen wij dat?
Ten eerste leren de afstudeerders elkaar beter kennen en kom je verder dan alleen het “hallo” in de ochtend en “tot morgen” in de middag. Een ander voordeel is dat het op deze manier mogelijk is om je problemen met je project in de groep te gooien.
Ten tweede proberen we ook nog een aantal leuke activiteiten te organiseren. Zoals excursies, op–stap–avonden en borrels.
Ten slote beheren wij de afstudeerruimtes in gemini-zuid (1.08, 3a.03 & 3a.07). Zoek je een werkplek, dan kun je bij ons terecht.

Waar slaat die naam op?

Een goede naam verzinnen is heel moeilijk. We wilden in ieder geval geen klassieke naam van een of andere wetenschapper aannemen. Daarom hebben we een getal als naam genomen. We vonden dat wel grappig, aangezien we allemaal beter zijn in rekenen dan in scheifen.
Het getal 3004 is een exit code van het eindige elementen pakket Marc/Mentat. Voor mensen die dat niet weten, volgens de Marc/Mentat handleiding:
This is a normal exit to a MARC analysis, indicating that no additional incremental data was found and the analysis is complete.